De eerste echte Programmeren in Scratchdag is super verlopen. De zes studenten van de Educatieve Minor, Henk-Jan, Willianne, Rumeysa, Marvin, Pieter en Esmee hadden de workshops voor de hele dag tot in de puntjes voorbereid.

De leerlingen van de Onderwijsroute1014 waren al eerder met Coderdojo opgewarmd, maar wat herhaling kon geen kwaad. Er is verder binair gerekend, een quiz gemaakt en leerlingen konden hun eigen PingPong spel maken. En zo leerden ze verschillende beginselen van het computational thinking. De studenten deden het super. Vol bewondering keken leerkrachten naar de korte uitlegsessies en de begeleiding. De leerlingen waren in hun nabespreking zeer lovend over de duidelijk uitleg, de snelle reactie als ze vragen hadden en de flexibiliteit. Er waren nog wel leer- en verbeterpunten maar deze zes studenten die deze maanden hun eerste educatieve ervaringen hadden zijn natuurtalenten.

De tweede dag komt op 11 januari met op 25 januari een leuk slotevent i.s.m. met Cibap studenten op de locatie in de Ontwerpfabriek.

Bekijk de mooie fotoreportage op de Facebookpagina van de Onderwijsroute.