Twee verschillende studententeams binnen ComNow, het leerbedrijf van de communicatie-opleiding van Windesheim, hebben in opdracht van het Techatelier opdrachten uitgevoerd. En deze week zijn de verschillende adviezen opgeleverd.

Eén opdracht is gericht op de communicatie met kinderen die activiteiten in de Stadkamer gaan bezoeken. Buiten school om. Er is een reeks onderzoeken gedaan, kinderen zijn geïnterviewd en er is literatuur geraadpleegd. Belangrijkste aanbevelingen: zet in op visueel en educatief. Dus Instagram, vlogs op de website en Youtube en laat veel materiaal zien waar kinderen van kunnen leren en geïnspireerd door raken.

Meteen maar de koe bij de hoorns gevat en het instagram-account aangemaakt. Meike, deelnemer van de Gamestudio middagen heeft de eerste afbeelding geplaatst. Voel je vrij om HetTechatelier op Instagram te volgen!

De tweede opdracht vloeide voort uit het fondsenwervingsonderzoek in het vorige semester. Sponsoren, fondsenverstrekkers ed vinden het zeer prettig om geïnformeerd te worden. Sterker blijkt uit het ComNow onderzoek: ze willen betrokken partner zijn én mee kunnen denken over de richting van het bedrijf waar ze hun middelen naar toe sturen.

Het team gaf verder richting aan de volgorde waarin deze activiteiten het beste uitgevoerd kunnen worden. Eerst visie en missie uitspreken en gedeeld krijgen, dan tone-of-voice kiezen en dan media bepalen. En goodies, die zijn ook belangrijk.

Zeer behulpzaam was Frank Tebbe, communicatiedirecteur van Het Rode Kruis die de tijd nam om antwoord te geven op de vragen van de studenten. Hiermee konden ze hun inzichten toetsen. Ook belangrijk voor sponsoren, dat hun naam en betrokkenheid genoemd worden.

Dank aan Rozemarijn Bruinink, Carlien Hartgerink, Karlijn Radema, Eline Wagelaar, Melissa Blaauwendraad , Kyra Leeflang
 en Kirsten Meijer voor jullie tijd en aandacht voor deze opdrachten. De rapporten kunnen Adviesrapport Techatelier en Techatelier Onderzoek V1 gelezen worden.