Drones! Afgelopen donderdag. Op de techniekdag over drones zijn de ins en outs van drones aan de orde gekomen. Expert Richard van het Kadaster vertelde over de regels en mogelijkheden. De kids gingen aan de slag met het ontwerpen van een eigen drone, Wat voor toepassingen kan je allemaal voor zo’n apparaat bedenken? Expert, gecertificeerd dronepiloot en vader Robin gaf technisch inzicht, waarom zo’n apparaat kan vliegen en hoe dan?

En natuurlijk werd er gevlogen. De studenten Hilbert, Tatyana, Yorin en Brendon uit de minor Leren en ICT van Windesheim hebben deze dag tot in de puntjes voorbereid en uitgevoerd. Met kleine drones (de Arduino CoDrone om precies te zijn), voor de veiligheid in de gymzaal.

De kinderen waren in groepjes ingedeeld om allemaal goede aandacht te krijgen van de expert en de begeleiders. En rustig met vliegen, ontwerpen en ontdekken aan de gang te gaan.

Hoe dat er allemaal uitzag? Bekijk de vlog van de kinderen zelf!