De kop is er af. Met ruim vijftig studenten van de Pabo en de Educatieve Minor van Hogeschool Windesheim gaan we stukken onderwijs, workshops en techniekdagen invullen. Twee grote groepen die hun ervaringen en hopelijk hun nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van techniek met kinderen gaan delen. Ze moeten lesmateriaal ontwerpen, uitwerken en testen.
Begeleid door docenten van de Pabo, van de Techniek-opleiding, HBO-ICT én door leerkrachten van Onderwijsroute1014. Hoe mooi multidisciplinair is dat! Drie Techniekdagen in september tot november! Hoofdthema dat in al deze dagen dit schooljaar centraal staat: Computational Thinking.

Dan zijn vandaag ook vier studentes van Comnow begonnen met hun opdracht om de website anders te maken, content toe te voegen op het gebied van robots i.s.m. de Stadkamer. De buitenschoolse activiteiten van het Techatelier moeten meer bekendheid gaan krijgen. Deze vier studenten gaan daar bij helpen. De eerdere ervaringen met deze kant van de Marcom opleiding is prima bevallen.

Twee HBO-ICT studenten gaan de komende weken uitzoeken wat de meest geschikte drones zijn voor het onderwijs. Stukje functionaliteit, onderzoek, interviews en uitproberen. Het was leuk vorig schooljaar, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Het leermiddel Drone is daar één van.

Van dit alles worden wij vrolijk, warm en weer een stukje wijzer.