Ze ontstaan vaak spontaan: kleine samenwerkingen tussen scholen, tussen studenten en leerlingen. De één wordt opdrachtgever van de ander. En voegt weer een leermoment toe.

Studenten van Comnow hebben deze site een flinke oppepper gegeven. Daarnaast maken ze drie videoclips. De eerste n.a.v. hun bezoek aan de Stadkamer staat hier op de site. De tweede, een video van een meisje dat een robot in elkaar zet, is in montage. De derde is die mooie samenwerking. In hun onderzoek heeft het team een bezoek gebracht aan het Technasium bij de Thorbecke Scholengemeenschap. Na een gesprek met docent Wim Hilberink gaat de derde video opgenomen worden door leerlingen van het Thorbecke. Ze zullen in het kader van de Week van de Mediawijsheid een video opnemen waarin ze een tweetal vrouwen die in de techniek werken interviewen op hun werkplek. Donderdag bespreken studenten en leerlingen de opname door, 13 november zijn de opnames. De video zal gebruikt worden om aan kinderen in PO en VO te laten zien wat voor werk er in de techniek is, en dat vrouwen daar ook gewoon een baan in hebben.