Met deze insteek / vraag van de Comnow-studenten gingen leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap de straat op. In het kader van de Week van de Mediawijsheid stelden ze vragen op straat en gingen op bezoek voor een diepteinterview over werk en techniek op de werkplek van software tester Kristel van Dijk (Topicus) en technisch werkvoorbereider Nicole van der Bovenkamp (Enexis). De mensen op straat dachten veel als ze de foto van één van de dames zagen. Maar niet dat ze werkzaam waren in de techniek. Een mooie video met hun achtergronden, hun carrierekeuze die hopelijk een boeiende discussie start. En meisjes laat zien dat er heel veel mogelijk is en te doen in de techniek. Er zijn de komende jaren vele tienduizenden mensen nodig!

Dank aan alle betrokkenen voor het tot stand komen van deze video: studenten Comnow, leerlingen van Thorbecke Scholengemeenschap (en Wim Hilberdink voor de samenwerking) en natuurlijk de geïnterviewden Nicole van der Bovenkamp en Kristel van Dijk om een kijkje in hun werkkeuken te laten zien.